Rólunk

Tények

0
Kezdetek
0
Gyakoriság (évente)
0
Festők
0
Érintettek

A Remény & Szépség napjáról

ek a kemoterápia egy fájdalmas, bár fontos része. A kemoterápia egyik következménye a hajhullás. A hajhullás különösen nehéz azoknak a nőknek és lányoknak, akik a hosszú hajat a nőiesség szimbólumaként tekintik. Ezért is van káros hatással a betegek önbizalmára.

A 2008-ban indult Remény & Szépség napja egy próbálkozás abból a célból, hogy leszámoljunk a betegség pusztító következményeivel. Negyedévenkénti alkalom, amikor a tehetséges hennafestők csodaszép motívumokat és mintákat festenek a rákbeteg páciensek és túlélők fejére, akik a kemoterápia következtében veszítették el a hajukat. A parókák, kalapok és sálak alá való rejtőzés után a hennakorona megmutatása lelkileg egy hatalmas lépés sok páciens számára, mert segít nekik az önbizalmuk és szépségükbe vetett hitük visszaszerzésében. A páciensek néha viccelődnek is hennakoronájukkal, mely hercegnőkké és királynőkké varázsolja őket.

A betegek számára a részvétel teljesen ingyenes. Azonban előzetes regisztráció szükséges, azért, hogy a szervezők egyeztessék a hennafestők és betegek találkozását.

A CsillámVilág alkalmazottain kívül az eseményt önkéntes hennafestők támogatják.

A Remény és szépség napját évente négy alkalommal szervezik meg Budapesten.

A szervezőről

CsillámVilág

A CsillámVilág Magyarország vezető testfestékeket gyártó kereskedelmi és oktatással foglalkozó vállalkozása. Továbbá a következő jó hírű és kitűnő minőségű nemzetközi márkák forgalmazója Közép és Kelet-Európában: Mehron, Snazaroo, Eulenspiegel, Superstar, DiamondFX, Violent Lips, Glitterify.me, Illusion.

A Remény & Szépség napjának szervezésén túl, a CsillámVilág a Movember sorozat novemberi bevételének 10%-át a Movember Foundationnak adományozza a hererák kutatására.

A művészet és a művészek támogatására, a CsillámVilág szervezi a világ legnagyobb online arcfestő, csillámfestő és hennafestő versenyét. A vállalat indított egy „Kampány a gyerekek kreativitásának elsősegítésére” kezdeményezést is.

A partnerek

Supporters

A rák ellen az emberért, a holnapért társadalmi alapítvány

Terézanyu.hu

Remény a leukémiás gyermekekért alapítvány

Együtt a rák ellen Debrecenben

Tűzmadár Alapítvány

A lufikat a Nicol Party és Esküvői Bolt szolgáltatja.

Helyszínek

MagnetHáz