Rólunk

Tények

0
Kezdetek
0
Gyakoriság (évente)
0
Festők
0
Érintettek

A Remény & Szépség napjáról

A rák elleni küzdelemnek a kemoterápia egy fájdalmas, bár fontos része. A kemoterápia egyik következménye a hajhullás. A hajhullás különösen nehéz azoknak a nőknek és lányoknak, akik a hosszú hajat a nőiesség szimbólumaként tekintik. Ezért is van káros hatással a betegek önbizalmára.

A 2008-ban indult Remény & Szépség napja egy próbálkozás abból a célból, hogy leszámoljunk a betegség pusztító következményeivel. Negyedévenkénti alkalom, amikor a tehetséges hennafestők csodaszép motívumokat és mintákat festenek a rákbeteg páciensek és túlélők fejére, akik a kemoterápia következtében veszítették el a hajukat. A parókák, kalapok és sálak alá való rejtőzés után a hennakorona megmutatása lelkileg egy hatalmas lépés sok páciens számára, mert segít nekik az önbizalmuk és szépségükbe vetett hitük visszaszerzésében. A páciensek néha viccelődnek is hennakoronájukkal, mely hercegnőkké és királynőkké varázsolja őket.

A betegek számára a részvétel teljesen ingyenes. Azonban előzetes regisztráció szükséges, azért, hogy a szervezők egyeztessék a hennafestők és betegek találkozását.

A CsillámVilág alkalmazottain kívül az eseményt önkéntes hennafestők támogatják.

A Remény és szépség napját évente négy alkalommal szervezik meg Budapesten.

A szervezőről

CsillámVilág

A CsillámVilág Magyarország vezető testfestékeket gyártó kereskedelmi és oktatással foglalkozó vállalkozása. Továbbá a következő jó hírű és kitűnő minőségű nemzetközi márkák forgalmazója Közép és Kelet-Európában: Mehron, Snazaroo, Eulenspiegel, Superstar, DiamondFX, Violent Lips, Glitterify.me, Illusion.

A Remény & Szépség napjának szervezésén túl, a CsillámVilág a Movember sorozat novemberi bevételének 10%-át a Movember Foundationnak adományozza a hererák kutatására.

A művészet és a művészek támogatására, a CsillámVilág szervezi a világ legnagyobb online arcfestő, csillámfestő és hennafestő versenyét. A vállalat indított egy „Kampány a gyerekek kreativitásának elsősegítésére" kezdeményezést is.

 

A partnerek

Supporters

A rák ellen az emberért, a holnapért társadalmi alapítvány

Terézanyu.hu

Remény a leukémiás gyermekekért alapítvány

Együtt a rák ellen Debrecenben

Tűzmadár Alapítvány

A lufikat a Nicol Party és Esküvői Bolt szolgáltatja.

Helyszínek

CsillámVilág

CsillámVilág, Budapest

CsabaGyöngye Kultúralis Központ

CsabaGyöngye Központ, Békéscsaba

Méliusz Juhász Péter Könyvtár

Méliusz Könyvtár, Debrecen

Manooka Kávézó

Manooka Kávézó, Eger

Intim Presszó

Intim Presszó, Miskolc

Igéző

Igéző, Székesfehérvár

D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpont

D2 Központ, Szeged

A Vértes Agorája

A Vértes Agorája, Tatabánya